Przepis i sposób przygotowania na: koraliki makaronowe w sosie musztardowo-jagurtowym
Kroki postępowania
Parówki sparzyć i obrać ze skórki (ja to zrobiłam po ugotowaniu, bo na co dzień nie jadam parówek i zapomniałam, że mają skórkę ;)). Pokroić w plastry. Nadziać na makaron razem z oliwkami (pomiędzy 2 plastrami parówek, aby nie spadły) tak jak na zdjęciu.
W dużym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. Włożyć spaghetti i poczekać, aż pod wpływem gorącej wody zmięknie, wtedy wsunąć cały do wrzątku. Uważać, aby się nie połamał. Gotować wg przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie przygotować sos z jogurtu i ulubionej musztardy Prymat, łącząc oba składniki.
Po ugotowaniu spaghetti przecedzić na sicie i przełożyć na talerz. Podawać polane sosem jogurtowo - musztardowym.