Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
mąka ziemniaczana
4 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
3/4 szkl
mąka pszenna
11 łyżek
jabłka
1,5 kg
cukier
1 łyżka
galaretka cytrynowa
1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
BISZKOPT
Białka ubić na sztywną pianę, wsypywać stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do masy dodać żółtka, ubijać przez chwilę, wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z jabłkami foto
2
Blachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec biszkopt ok.35 minut w 180 stop. Wyjąć i ostudzić. Przekroić ciasto na połowę.
Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z jabłkami foto
3
Masa z jabłek Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych otworach, przełożyć do rondla, dodać łyżkę cukru, przesmażyć na wolnym ogniu. Zdjąć rondel z ognia, wsypać galaretkę, dobrze rozmieszać
Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z jabłkami foto
4
Biszkopt przełożyć masą jabłkową.
Krok 4 - Ciasto biszkoptowe z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 19.02.2012 20:59
Pyszne ciacho!
stokrotka 18.02.2012 22:37
super
ziutula
ziutula 18.02.2012 13:48
dla mnie to smakołyk....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak