Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe
500 g
marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
kawałek selera
kawałek pora
ziemniaki
600 g
Przyprawa do zup Kucharek-, sól, pieprz
do smaku
śmietana słodka
150 ml
ogórki kiszone
300 g
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Gotujemy około 30 minut, dodajemy starte na tarce warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy do miękkości warzywa, obieramy kości i mięso wrzucamy do zupy, dodajemy starte ogórki, chwilę gotujemy, doprawiamy do smaku.
Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zabielamy zupę, zagotowujemy.
Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 03.10.2011 19:22
jedna z moich kilku ulubionych
eli_555 24.02.2011 23:29
uwielbiam ogórkową
sylwiachmiel 04.07.2010 21:59
czesto gotuje ogorkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak