Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowiec w czekoladzie.
Przygotowujemy ciemny biszkopt.
Z białek ubić sztywną biane, i ciągle ubijając dodajemy, cukier, żółtka a na koniec przesianą make wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Wszystko mieszamy,wylewamy na blachę i pieczemy przez ok.35 minut w temp.180 stopni.
Krem
Budyń i 4 żółtka rozprowadzamy połową szklanki Zimnego mleka. Resztę cukru gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym , wlewamy rozmieszany z żółtkiem proszek budyniowy i mieszając gotujemy.
Masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową na jednolity krem.
Śliwki wyjęte z wódki kroimy na małe kawałki.
biszkopt nasączamy wódką od śliwek, smarujemy kremem i równomiernie kładziemy śliwki. Czekoladę i masło rozpuszczamy nad parą, dodajemy śmietanę mieszamy.
Polewamy polewą obficie ciasto i wstawiamy do lodówki żeby wszystko stężało.