Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką i truskawkami
Kroki postępowania
Z produktów zagniatamy ciasto kruche w miare szybko ,zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy 30 minut w lodówce.
na mase serową :
Ubijamy białak jaj. Żółtka ucieramy z cukrami i resztą składników.
Pieczemy 15 minut w temp 200 stopni C.
Wylewamy mase serową .lekko wyrównujemy jej powierzchnię .
Pieczemy 55 minut w temp 180 stopni C.
Po upieczeniu zostawiamy na 15 minut w uchylonym piekarniku.
Wyjmujemy studzimy.
Masa z galaretki. :
Truskawki rozmrażamy i miksujemy , gdy używamy świeżych tylko miksujemy blenderem .
Galaretki rozpuszczamy wg przepisu , łączymy z truskawkami i juz tężejącą mase wylewamy na mase serową .
Chłodzimy około 3- 4 godzin w lodówce.