Przepis i sposób przygotowania na: Wyznanie miłosne
2 jajka,
łyżka mąki pszennej,
1/3 szkl. cukru,
2 budynie o smaku truskawkowym,
płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta czerwonego barwnika.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i budyniem. Dodać szczyptę barwnika. Przelać do formy w kształcie serca. Piec ok. 20-25 min w temp. 170st. Ciasto wyjąć z formy, przestudzić.
Masa:
35 dag półtłustego twarogu,
330g śmietanki 30%,
4 batony Marsy (każdy po 47g),
4 łyżki cukru pudru,
50 g mlecznej czekolady,
35 dag mrożonych truskawek.
Twaróg zmielić, utrze widelcem. Kremówkę ubić z pudrem, dodawać po łyżce twarogu. Batony drobno posiekać, wymieszać z ubitą masą. Połowę masy wyłożyć na ciasto. Czekoladę stopić z 2 łyżkami kremówki, połowę wylać na ciasto tworząc esy floresy. Wyłożyć resztę masy serowej. Polać esy floresy z reszty czekolady. Truskawki ułożyć na wierzchu tworząc dwa serca. Schłodzić.