Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pychotka brzoskwiniowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 szt
mąka
1 szkl
kartoflanka
2 łyżki
woda
2 łyżki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier
1 szkl
galaretka brzoskwiniowa
2 szt
brzoskwinie w puszce
1 puszka
śmietana 30%
1/2 l
cukier puder
2 łyżki
śmietanfix
2 op
czekolad
do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka brzoskwiniowa

Jaja ubijamy z cukrem. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek i wodę, delikatnie mieszamy i pieczemy w temp. około 180 stopni.


Brzoskwinie kroimy w kostkę. Wykładamy na ostudzone ciasto i zalewamy tężejącą galaretką.


Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem. Wykładamy na zastygniętą galaretkę i całość posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 07.02.2012 17:47
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak