indyk w ananasowej zaprawie

indyk w ananasowej zaprawie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    300 g
  • ananas

    100 g
  • olej

    30 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka oczyścić pokroić w plastry rozbić delikatnie, następnie zamarynować w kawałkach ananasa i cebulą posolić popieprzyć,wlać sok z cytryny odstawić na 12 godzin do lodówki, następnego dnia mięso grilujemy i podlewamy marynatą mięso w trakcje pieczenia

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat