Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami

Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • garści młodych liści szpinaku

    kilka
  • liści sałaty masłowej

    kilka
  • garści łuskanych orzechów włoskich

    3-4
  • syrop z octu balsamicznego

    do skropienia:
  • gruszki

    2-3 jędrne
  • winogrona białe

    1 kiść (bez pestek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak i sałatę opłukać, dokładnie osączyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, wymieszać ze szpinakiem, wyłożyć na półmisek albo talerze. Gruszki pokroić na ósemki (można obrać ze skórki, ale niekoniecznie) - ułożyć na liściach. Winogrona poprzekrawać na połówki, dodać do sałatki. Całość posypać orzechami włoskimi i skropić syropem z octu balsamicznego. Prawda, że proste? A a jakie pyszne!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janek

18.09.2012 21:39
mega!

rjustysia

31.10.2011 13:28
Fantastyczna sałatka! Bardzo takie lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat