Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Włoska kapusta z boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
1 główka
boczek wędzony
15 dag
cebula
1 sztuka
masło
2 łyżki
olej
2 łyżki
bulion warzywny
2 szklanki
czosnek
3-4 ząbki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 listki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska kapusta z boczkiem

1. Boczek kroimy w kosteczkę, cebulkę szatkujemy, czosnek przeciskamy przez praskę.

2. Masło i olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, dodajemy boczek oraz cebulkę i smażymy ok 3-5 minut.

3. Kapustę kroimy na 4 części (na ćwiartki) (pamiętamy aby odkroić środek- głąb). Tak przygotowaną kapustę wkładamy na patelnie i obsmażamy z każdej strony.

4. Do całości dodajemy czosnek, bulion, listki laurowe oraz resztę przypraw. Przykrywamy i gotujemy ok 30minut co jakiś czas przewracając kapustę na inną stronę. Po ugotowaniu posypujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2013 20:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak