Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa pikantna z czerwoną fasolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
2 litry
ziemniaki
5 szt
pomidory
4 szt
marchewka
3 szt
seler
kawałek
pietruszka
1 szt
olej
2 łyżki
papryka czerwona
2 szt
czosnek
2 ząbki
fasola czerwona z puszki
1 puszka
chilli
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pikantna z czerwoną fasolą

Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę,zalewamy wodą i gotujemy,dodajemy pietruszkę seler liście laurowe,ziele angielskie.Na rozgrzany olej dajemy czosnek i posiekaną cebulę szklimy a następnie doprawiamy sosem sojowym.Pomidory sparzamy,obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę dokładamy do cebuli i dusimy razem około 10 minut,następnie wrzucamy do gotującego się wywaru na około 15 minut.Po 10 minutach dodajemy odsączoną fasolę pietruszkę i chilli.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.08.2013 16:48
chyba takiej zupki nie robiłam
Justyna Jussstiii 05.02.2012 10:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak