Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami leśnymi

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek
śmietana
0,5 szklanki
mąka
2 łyżki płaskie
olej
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bulion
1 szklanka
grzyby leśne
50 świeże
kapusta włoska
1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami leśnymi

Kapustę wrzucamy na kilka minut do wrzątku, studzimy, oddzielamy liście, rozbijamy lekko grube nerwy liści lub lekko je ścinamy. Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na łyżce mocno rozgrzanego oleju /lub masła/, dodajemy grzyby, solimy i dusimy do miękkości. Studzimy. Dodajemy tartą bułkę, jajko i doprawiamy do smaku. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i zawijamy. Gołąbki układamy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu i zalewamy bulionem. Zapiekamy ok. 15 min w temp. 180 stopni C. Gołąbki wykładamy na półmisek a sos zaprawiamy śmietanką wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 22.01.2014 22:21
Smaczny przepis
czekoladka_m 10.12.2013 12:28
Chętnie bym takich spróbowała;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak