Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy wołowe

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
20 dag
śmietana 18 proc
10 dag
ogórki konserwowe
2
cebule
2
pieczarki
3
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbki
mąka
1 łyżka
olej
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe

Wołowinę rozbić, posmarować musztardą wymieszaną z roztwartym czosnkiem, solą i pieprzem. Na środku ułożyć kawałek ogórka, cebuli i papryki. Wołowinę zawinąć nitką. Obsypać mąką, podsmażyć na patelni. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Pozostałą cebulę, paprykę, pieczarki podsmażyć na patelni, przesypać do naczynia, podlać wodą, doprawić. Dusić pok. 1,5 godziny. Na końcu dodać śmietanę. Powstałym sosem polać zrazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak