Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jabłkami i budyniem
Kroki postępowania
Gotujemy budyń na szklance mleka.
Łaczymy z wystudzonymi jabłkami.
Dodajemy połowe ubitych na sztywno białek.
Pieczemy 50 minut w temeraturze 180 stopni C.
mąka |
1 szklanka
|
mleko |
125 ml
|
drożdże |
20 g
|
żółtko jajek |
2
|
olej |
2 łyżki
|
margaryna |
2 łyżki
|
jabłka |
5 szt
|
cukier |
3/4 szkl
|
budyń czekoladowy |
|
białko |
2
|
margaryna |
20 g
|
cukier |
2 łyżki
|
mąka |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: