Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczony okoń

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń
1 szt
zielona papryka
1 szt
cebula
3 szt
cfzosnek
1 szt
olej
3 łyżka
sok z cytryny
3 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cytryna
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony okoń

rybę umyć wyfiletować podzielić na cztery porcje papryki pokroić w paski cebule w krążki czosnek przecisnąć przez praskę wszystkie skłądniki wymieszać z olejem sokiem z cytryny solą i pieprzem pergamin natłuścić ułożyć na nim warzywa na nich porcje ryby i zawinąć piec na ruszcie przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 16.07.2012 11:11
świetny, rzadko mam okazję jeść okonia, ale jest super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak