Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ufo z nadzieniem
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać 1,5 łyżki masła dodać cebulę, smażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać rozgnieciony czosnek, chwilę smażyć i dodać pieczarki. Całość smażyć tak długo aby pieczarki odparowały wodę. Na końcu smażenia dodać sól, pieprz, 3 szczypty szczypiorku do smaku. Pieczarki ostudzić.
Wyrośnięte ciasto uderzyć z góry. Rozwałkować ciasto do grubości 3-4 mm, a następnie wyciąć kółka. Rozsmarować rozbełtane jajko na brzegach kółka. Wyłożyć 1 łyżeczkę pieczarek na środek kółka, na pieczarki wyłożyć pół łyżeczki startej mozarelli. Na tak przygotowany kopiec położyć drugie kółko i sklejać widelcem na brzegach. Każdą bułeczkę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe bułki wyłożyć na papier pergaminowy, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 do 20 minut.