Kie?baska na ry?u

Kie?baska na ry?u

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kie?basa zwyczajna

    0,5 kg
  • t?uszcz

    do sma?enia
  • ry

    1 szklanka
  • rodzynki

    2 ?y?ki
  • groszek konserwowy

    1 puszka ma?a
  • sos pomidorowy pikantny

    1 ?y?ka
  • sól

    do smaku
  • mas?o

    1 ?y?eczka
  • natka pietruszki

    1 ?y?ka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ry? gotujemy, os?czamy na sicie, mieszamy z mas?em i przetrzymujemy w cieple pod przykryciem /ja rondelek z ry?em zawijam w koc/. Kie?bas? kroimy na kawa?ki, nacinamy kilkakrotnie na ukos i obsma?amy na rumiano na rozgrzanym t?uszczu. Nast?pnie ry? mieszamy z sosem pomidorowym, namoczonymi i ods?czonymi rodzynkami i ods?czonym groszkiem.Ry? z dodatkami przek?adamy na pó?misek i uk?adamy na nim usma?on? kie?bas?. Posypujemy posiekan? zielenin?. Mo?emy udekorowa? pokrojonymi w ?wiartki pomidorkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat