Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny pudding chlebowy
Bia?? cz??? pora i cebul? pokroi? w plasterki, podsma?y? na patelni a? zmi?kn?. Doda? pokrojon? w kostk? papryczk? i posiekany drobno czosnek. Na koniec dorzuci? pokrojon? drobno 1/2 papryczki chili.
Namoczony chleb rozgnie?? niezbyt dok?adnie, wymiesza? z podsma?onymi warzywami i startym, serem. Jajka wymiesza? z sol? i grubo zmielonym pieprzem, wla? do chlebowej masy i dok?adnie wymiesza?.
Prze?o?y? do keksówki, posypa? bu?k? tart? i piec 45 minut w temperaturze ok. 180 stopni. Na koniec pieczenia ustawi? opcj? pieczenia od góry i zwi?kszy? do 200 st, do zrumienienia skórki.
Podawa? gor?ce jako alternatyw? dla ziemniaczków.
Smacznego.