Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka imprezowe
Dwie blaszki - ja u?ywam tych z piekarnika - wy?o?y? papierem do pieczenia, na ka?d? wyla? po?ow? masy, rozprowadzi?. Piec
po kolei 10-15 minut w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu obu biszkoptów jeden posmarowa? powid?ami ?liwkowymi, przykry? drugim blatem i docisn??. Z?o?one blaty przeci?? na pó?. Na jednej po?owie u?o?y? rozwa?kowan? mas? marcepanow? i posmarowa? j? d?emem pomara?czowym. Przykry? drug? po?ow? ciasta, docisn?? równomiernie np. desk? do krojenia i wstawi? do lodówki na kilka godzin.
Sch?odzone ciasto pokroi? w prostok?ty. Z bia?ka i cukru pudru utrze? g?sty lukier, mo?na dodatkowo zabarwi? go barwnikami spo?ywczymi, pokry? nim ciasteczka i wstawi? do lodówki a? lukier zastygnie.
Smacznego.