pieczone gruszki z sosem

pieczone gruszki z sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3-4
  • cukier

    2-3 łyżki
  • białe wino

    1 szklanka
  • żółtka

    3
  • skórka pomarańczowa

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać ze skórki i wydrążyć gniazdka nasienne. każdo jedno posypać cukrem. W rondelku zagotować wino. Dodać do niego goździki, cynamon i skórkę pomarańczową. Żółtka utrzeć z cukrem i wlać do wina ciągle mieszając. następnie ubić na parze do momentu zgęstnienia. Lekko wymieszać. Upieczone jabłka wyłożyć na talerzykach i zalać przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

02.08.2011 21:09
pycha

basiulka20088

01.12.2010 01:38
miodzik w ustach:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat