Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z jab?kami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
kwa?ne jab?ka 10
herbatniki 8
wanilia 1 laska
mleko 1 litr
kasza manna 15 dag
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z jab?kami

Przygotowa? karmel: na patelni? wsypa? 5 dag cukru. Doda? 3 ?y?ki wody i zagotowa?, ci?gle mieszaj?c. Jab?ka umy?, osuszy? i pokroi? w ?wiartki. Usun?? gniazda nasienne i pokroi? na mniejsze cz?stki. W?o?y? do karmelu i dusi? ok. 4 minuty. Po tym czasie odstawi? do wystygni?cia. Spód naczynia ?aroodpornego wy?o?y? herbatnikami. Z laski wanilii wydoby? mi??sz, rozdrobni? i zagotowa? z mlekiem oraz reszt? cukru. Po??czy? z kasz?. Oddzieli? bia?ka od ?ó?tek. Z bia?ka ubi? sztywn? pian?, a rozk?ócone ?ó?tka wymiesza? z kasz?. Pod koniec doda? pian? z bia?ek. W naczyniu ?aroodpornym uk?ada? na przemian warstwy kaszy i jab?ek. Ca?o?? wstawi? do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni C. Piec ok. 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak