Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Brie pieczony z migda?ami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser brie
120 g
mas?o
1,5 ?y?ki
likier amaretto
1 ?y?ka
migda?y
3 ?y?ki
cynamon Prymat
1\2 ?y?eczki
Sklep Prymat
ga?ka muszkato?owa Prymat
1\4 ?y?eczki
br?zowy cukier
1 ?y?ka
jab?ko
1

Przepis i sposób przygotowania na: Brie pieczony z migda?ami

Najpierw przygotujmy naczynie ?aroodporne w nim u?ó? ser i rozgrzej piekarnik do 180 st w tym czasie do rondelka daj mas?o niech si? rozpu?ci , potem cukier i rozmieszaj przyprawy z cynamonem oraz ga?k? . Wrzucamy potem migda?y i to gotujemy na ma?ym ogniu przez 3 minuty . Potem zdejmij z palnika i wlej amaretto , wymieszaj. Mieszank? podlej okr?g?e kr??ki sera na wierzch prze?ó? migda?y i wstaw naczynie do piekarnika pieczemy pó? godziny , w tym czasie jab?ko kroimy na ósemki . Gor?cy ser razem z sosem i migda?ami prze?ó? na talerze i to ?adnie ozdabiamy kawa?kami jab?ek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.12.2012 14:46
fajne
Fiffi 15.05.2012 12:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak