?ci?? wierzchy kalarepek, wydr??y?, mi??sz i wierzchy posieka?. W?tróbk? podgotowa? ok. 5 minut, zmieli? z zarumienion?, posiekan? cebul? i namoczon? w mleku i odci?ni?t? bu?k?. Posoli? i popieprzy?, doda? ?ó?tko i wymiesza? z pian? ubit? z bia?ka. Nape?ni? kalarepki i wstawi?, otworem do góry, do du?ego garnka. Zala? posolonym wrz?tkiem do po?owy wysoko?ci potrawy, doda? posiekane resztki kalarepy, przykry? i dusi? do mi?kko?ci; wyj??. Zrobi? zasma?k? z m?ki i oleju, doda? troch? wywaru, doprawi? cukrem, octem i sol?. Kalarepki w?o?y? z powrotem do garnka, zala? sosem, podgrza? i wy?o?y? na talerz. Pola? sosem i posypa? pietruszk?.