Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z bialym serem i kasza
Gotujemy kasze w lekko posolonej wodzie. Ugotowana kasze odcedzamy, a pozniej odstawiamy, zeby ostyg?a. Do ostudzonej kaszy dodajemy zmielony ser bialy. Ca?osc dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz sola wedlug wlasnego uznania.
CIASTO: W rondelku rozpuszczamy margaryne, a pozniej dodajemy do niej okolo trzy lyzki maki i dobrze mieszamy. Pozniej do roztopionej margaryny kiedy ju? ostygnie dodajemy przygotowane wczesniej zoltka oraz niewielka ilosc wody. To dodajemy do maki( maki dajemy tyle ?eby ciasto wysz?o elastyczne). Do ciasta dodajemy takze niewielka ilosc soli i dobrze ugniatamy. Ugniecione ciasto rozwalkowujemy i wycinamy z niego kola. Nastepnie do kazdego z kola dajemy trocha farszu z sera i kaszy i formujemy klopsy. Klopsy gotujemy do mi?kko?ci w lekko posolonej wodzie.