Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gor?ce paszteciki z dziczyzny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna
250 g
cebula
1 szt
natka pietruszki
2 ?y?ki
tymianek
1 szczypta
?mietana
2 ?y?ki
porto
1 ?y?ka
jajko
1 szt
mas?o
2 ?y?ki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ciasto francuskie
200 g
boczek
70 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: gor?ce paszteciki z dziczyzny

Mi?so i boczek zmieli?, doda? plasterki cebuli, natk?, tymianek, porto i ?mietan?; wymiesza?. W temp. pokojowej rozmrozi? ciasto i rozwa?kowa?. Wyci?? 12, 10-cio cm kwadratów. Na po?owie roz?o?y? farsz. Drug? po?ow? posmarowa? lekko ubitym bia?kiem i u?o?y? je na kwadratach z farszem, zlepi? brzegi i posmarowa? ?ó?tkiem wierzchy pasztecików. U?o?y? na posmarowanej blasze, ka?de nak?u? z góry i piec ok. 20 minut w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 25.09.2012 22:55
nie jadłam ich
gusia1000 01.06.2012 16:57
Danie fajnie brzmi, ale czy bym to jadła, to nie wiem ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak