Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

schab z dzika po w?osku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmaryn posiekany
1 ?y?eczka
oliwa
2 ?y?ki
cebula
2 szt
cukinia
300 g
pomidory
2 szt
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat
ocet winny
1 ?y?ka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
1 ?y?ka
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
10 szt
kotlety schabowe
4 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: schab z dzika po w?osku

Umyte mi?so posypa? pieprzem, sol?, rozmarynem i zgniecionymi jagodami ja?owca, sma?y? na oliwie po 5 minut z ka?dej strony, odstawi? do wystygni?cia. Na tym samym t?uszczu usma?y? plasterki cebuli, doda? plasterki cukinii, pomiesza?, doda? pokrojone w kostk?, obrane pomidory i sma?y? ok. 2 minut tak, by si? nie rozpad?y. Doda? ocet winny, bazyli? i oregano, doprawi? i lekko podgotowa?. W?o?y? kotlety i podgrza?. Mi?so podawa? przybrane warzywami i posypane natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:53
Dziczyzny nie jadłam niestety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak