Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 4
palma 2 kostki
jaja 4
cukier 2 szklanki
mleko ugotowane 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
kakao 2 łyżki
galaretka 2
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Palmę z żółtkami i cukrem ucieramy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki homogenizowane, które wcześniej stały w temperaturze pokojowej, mleko i ostudzoną, rozpuszczoną, w wodzie żelatynę. Na koniec ubitą pianę. To wszystko razem dobrze połączyć i dokładnie wymieszać. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą część wlewamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki. Do drugiej dodajemy kakao i łączymy to razem. Gdy pierwsza część stężeje wlewamy na nią masę kakaową i wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje to wlewamy na wierzch wcześniej przygotowaną galaretkę i pozostawiamy to do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 06.05.2012 14:25
Zgadzam się z opinią u góry :) Sernik niedawno robiony (na moje urodziny) wyszedł wyśmienity! :)
Izabela28 01.05.2012 13:16
smaczny ten sernik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak