Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka orzechowa
Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy masę i posypujemy orzechami oraz rodzynkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 20 minut. Ciasto kroimy na małe kwadraciki.
mąka |
400 g
|
margaryna |
300 g
|
cukier |
150 g
|
jajko |
2 szt.
|
cukier wanilinowy |
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
margaryna |
200 g
|
miód |
100 g
|
cukier |
200 g
|
śmietana |
100 g
|
orzechy laskowe |
400 g
|
rodzynki |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: