kompot jeżynowy

kompot jeżynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    40 dag
  • cukier

    10 dag
  • cukier wanilowy

    1 sztuka
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • sok i skókrka z pomarańczy

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotować dwie szklanki wody cukrem i cukrem waniliowym oraz sokiem i skórką z pomarańczy ostudzić jeżyny ułożyć w wazie ostudzony syrop wymieszać z winem zalać owoce i schłodzić w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

21.08.2011 07:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat