Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1/2 kilograma
  • ziemniaki

    300 gram
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pomidory bez skórki

    1 puszka
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • kminek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1,5 litra
  • papryka słodka mielona

    2 łyżeczki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną w drobną kostkę cebulę usmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso pokrojone w grubą kostkę. Obsmażone i lekko zrumienione mięso podlej odrobiną bulionu i duś pod przykryciem 15 minut.

Następnie dodaj pokrojoną marchewkę i seler, przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolej tyle bulionu, aby cała zawartość garnka była nim przykryta i duś około 45 minut.

Gdy mięso lekko zmięknie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i sól. Gdy i one lekko zmiękną dodaj pokrojone w kostkę papryki, pomidory z puszki, dolej bulionu do uzyskania odpowiedniej konsystencji zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu, aż mięso i ziemniaki będą miękkie.

Garnek zdejmij z ognia, dopraw zupę do smaku pieprzem, mieloną papryką słodką i ostrą oraz w razie potrzeby solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

03.05.2017 11:12
bardzo smaczny obiad

IZABELA29

02.02.2017 08:19
Bardzo dobre

w mojej kuchni

12.09.2016 00:22
dobra zupa

Lis

20.07.2016 10:08
Bardzo smakowite:)

Ada-Gaba

18.02.2016 20:41
wygląda wyśmienicie

ben-ka

12.10.2015 09:30
Lubię taką zupę, szczególnie jak zimno za oknem.

anemon

11.10.2015 18:09
Cieszę się, że wypróbowałaś i zupa Ci smakowała.

[email protected]

03.10.2015 21:26
wypróbowała.naprawdę pyszotka:)

Margaretkaw

14.09.2015 14:19
Mniam, uwielbiam takie smaki :)

Dorian

20.06.2015 17:06
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat