Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

makrele z sosem serowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrele
4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
cebula
2 szt
natka pietruszki
3 gałązki
ocet winny
4 łyżki
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
ser
70 g
śmietana gęsta
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
g
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.
Gorczyca biała cała Prymat
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: makrele z sosem serowym

Do 1 litra wrzątku dolać ocet, posolić, popieprzyć, dodać listek, jałowiec i gorczycę, natkę i plasterki cebuli. Gotować ok. 5 minut, dołożyć sprawione ryby, zagotować, zmniejszyć gaz i przegotować ok. 10 minut. Ryby wyjąć i położyć w ciepłe miejsce. Wywar z ryb przecedzić i odmierzyć pół litra. Roztopić masło, dodać mąkę i wymieszać, mieszając dodać wywar i zagotować. Podgrzewać mieszając pare minut, dodać starty ser, doprawić, pomieszać i polać ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.12.2012 23:01
pycha
Dorota37 27.06.2012 18:54
fajny przepis
gusia1000 28.05.2012 15:29
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak