Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kebab barani

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka barania b/k
1 kg
cebula
6 szt
ząbki czosnku
2 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
4 łyżki
curry
1 łyżka
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
sok z cytryny
2 łyżki
papryka czerwona
3 szt
boczek wędzony
150 g
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
tymianek
1 szczypta
olej
1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: kebab barani

W dużym garnku wymieszać oliwę, posiekaną 1 cebulę, czosnek roztarty z solą, curry, imbir i sok z cytryny, dodać pokrojone w dużą kostkę mięso i odstawić na 5 godzin do lodówki, mieszać raz na godzinę. Paprykę oczyścić i pokroić na spore kawałki, boczek pokroić na podobne. Resztę cebul obrać i pokroić na ćwiartki. Mięso i warzywa nadziewać na szpadki do grillowania i upiec na grillu polewając, w miarę potrzeby olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:07
Dla smakoszy baraniny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak