Przepis i sposób przygotowania na: bułki chlebowe nadziewane kukurydzą
Użyłam zakwasu własnej roboty, który zimą jest trochę mało żywotny.
W misce zmieszałam mąkę zakwas, jogurt i sól i odstawiłam w ciepłe miejsce. Po paru godzinach podzieliłam i uformowałam placki w kształcie trójkątów ostrokątnych, nie całkiem dokładne. W środek nałożyłam trochę kukurydzy, cebuli i ziół - użyłam oregano, ale mogą być dowolne. Zwinęłam w coś jakby rogalik i ułożyłam na papierze do pieczenia na blasze. Znów odstawiłam do lekkiego wyrośnięcia. W tym czasie z reszty kukurydzy i cebuli zrobiłam sos wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/198729/sos-z-kukurydzy-do-kanapek-plackow-nachos-.html.
Bułki piekłam do zrumienienia. Podawałam z sosem kukurydzianym. Smacznego.