Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe
700 g
ogórki konserwowe
3 szt
natka pietruszki
6 łyżek
ser żółty
150 g
olej
3 łyżki
masło
1 łyżka
białe wino
1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
śmietana gęsta
3 łyżki
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe faszerowane

W każdej polędwiczce zrobić długą kieszeń i wysmarować ją musztardą. Włożyć do środka pokrojone w paski ogórki, natkę i kawałek sera. Złożyć, zawiązać nitką i podsmażyć na oleju. Dodać masło i powoli smażyć ok. 30 minut, obracając i podlewając wodą w razie potrzeby. Wyjąć i położyć na gorącym talerzu, a do patelni wrzucić listek, wlać wino i śmietanę i podgrzać ok. 3 minut. Wyjąć listek i polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.05.2012 12:55
Super sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak