barszcz czerwony zabielany z ziemniakami z okrasą

barszcz czerwony zabielany z ziemniakami z okrasą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • mięso wieprzowe

    0,5 kg
  • majeranek

    1
  • ocet

    1
  • ziarenka smaku

    1
  • cukier

    1
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalewamy wodą i gotujemy ok 30 minut, w osobnym garnku gotujemy buraki wymyte- nieobrane.
Do ugotowanego mięsa dodajemy 1 łyżke ziarenek smaku, oraz włoszczyzne.
Buraki studzimy, obieramy część z nich tarkujemy na tarce o grubych oczkach, część kroimy w plastry dodajemy do bulionu, dodajemy cukier ocet sól, pieprz na koniec zasypujemy wierzch majerankiem , do miseczki ze śmietaną dolewamy gorący barszcz dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty zupy - gotujemy jeszcze 20 minut


Do osolonej wody wrzucamy ziemniaki- gotujemy aż będa miękkie, tłuczemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulke smażymy - polewamy tym ziemniaki

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

20.07.2011 11:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat