Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagi w winnym sosie z estragonem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi
1 pęczek
masło
1 łyżka
żółtko jajek
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
wino białe wytrawne
1/2 szkl
estragon
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w winnym sosie z estragonem

Umyte szparagi oskrobać, związać w pęczki i ustawić czubkami do góry w garnku z wrzącą osoloną wodą z odrobiną cukru. Gotować około 15-20 minut, odcedzić. Wino zagotować z estragonem, masło stopić. Żółtko ubić nad garnkiem z gotującą się wodą. Gdy zgęstnieje stopniowo dodawać po łyżce przestudzone wino i masło, ciągle ubijając. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Szparagi ułożyć na półmisku, sos podać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.07.2012 21:15
rewelacyjny pomysł
Seba 25.04.2012 10:12
extra
Rafał10 13.04.2012 16:03
hmmm ciekawe, trochę się boję ale wypróbuję.
Motorek 07.04.2012 07:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak