Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

CIASTO NA ZIMNO

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa
1 szt
galaretka cytrynowa
1 szt
mascarpone
250 g
brzoskwinie w puszce
śmietana 30%
200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
herbatniki
2 paczki
masło
100 g
cukier puder
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA ZIMNO

Herbatniki skruszyć dodać roztopione masło wymieszać wyłożyć na dno tortownicy.Ułożyć połówki brzoskwiń Śmietanę ubić dodać cukier i mascarpone połączyć z rozpuszczoną w pół szklanki wody galaretką cytrynową i żęlatyną. Wylać na brzoskwinie odstawić do zastygnięcia.Na wierzch ułożuć pokrojone w plasterki brzoskwinie zalać galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 05.02.2012 18:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak