Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

steki z musztardą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
600 g
cebula
2 szt
musztarda ziarnista
5 łyżek
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki
śmietana gęsta
2 łyżki
mąka
2 łyżki
masło
2 łyżki
jaja
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: steki z musztardą

Jajka połączyć z mąką, śmietaną, musztardą, natką i posiekaną cebulą; wymieszać na gładką masę. Mięso podzielić na równe kotlety, lekko rozbić i zanurzyć w panierce. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony na rozgrzanym maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:16
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak