Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kopytka z kapustą.

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kilogram
jajko
2 sztuk
mąka tortowa
30 dag
mąka ziemniaczana
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
kapusta
1 sztuk
cebula biała
1 sztuk
marchew
1 sztuk
czosnek
2 ząbek
olej
koncentrat pomidorowy
3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuk
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuk
Sklep Prymat
kiełbasa śląska
2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kapustą.

Ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie, następnie po ugotowaniu ziemniaki muszą przestygnąć, następnie należy je przepuścić przez maszynkę. Do zmielonych ziemniaków wbić 2 całe jajka, dodać przesianą mąkę tortową i ziemniaczaną, posolić i wyrobić ciasto. Ciasto następnie należy podzielić na części i zrolować wałeczki. Wałeczki kroić w ukośne kluseczki grubości ok. 2cm. Kopytka należy ugotować w osolonej wodzie. Następnie zabieramy się za kapustę, którą należy dokładnie umyć i poszatkować. Poszatkowaną kapustę należy obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, następnie odcedzić. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, następnie podsmażyć obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę cebulę, dodać obraną ze skórki i starta na tarce marchew oraz pokrojone w kostkę kiełbasy i podsmażyć, następnie dodać ugotowaną wcześniej kapustę, podsmażyć następnie dodać koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć kopytka, a na wierzch wyłożyć porcję kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.03.2012 07:52
lubię
Justyna37 05.03.2012 09:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak