Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w ostrej panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka
7 sztuk
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/2 łyżeczka
mąka
jaja
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w ostrej panierce

Przyprawy mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Odstawiamy na 1/2 godziny. Udka obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 18.01.2012 11:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak