pieczeń wołowa w sosie piwnym

pieczeń wołowa w sosie piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    800 g
  • oliwa

    5 łyżek
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 kawałek
  • papryka

    1 łyżeczka
  • piwo

    300 ml
  • marchew

    2 szt
  • seler naciowy

    6 szt
  • cebula dymka

    6 szt
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso posolić i popieprzyć, przyrumienić na rozgrzanej oliwie. Dodać marchewkę, pietruszkę i kawałek selera, podsmażyć, dodać piwo i bulion i przykryte dusić do miękkości ok 1,5 godz. Warzywa wyjąć, dodać 2 marchewki pokrojone w słupki, kawałki selera naciowego, obraną dymkę, przyprawić. Dusić pół godz. Mięso pokroić w plastry, udekorować warzywami i polać pozostałym sosem wymieszanym ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

18.05.2012 17:12
Zgadzam się i ten sos piwny.

Emilia22

18.01.2012 08:18
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat