Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

śledzie w zalewie octowej

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy
1 kg
cebula
5 sztuk
ocet
0,5 szklanki
cukier
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 sztuki
Sklep Prymat
pieprz
5 ziarenek
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
woda
3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie octowej

do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz,, zagotowujemy, zostawiamy do wystygnięcia. gdy wystygnie dodajemy olej
śledzie moczymy około godziny,
cebulę kroimy w cienkie plasterki, parzymy
śledzie kroimy na mniejsze kawałki
płaty śledziowe układamy w słoikach, przekładając je cebulą, zalewamy zimną zalewą, zostawiamy na 2 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 15.03.2012 07:03
Rybka lubi pływać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak