Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ciasto piegusek

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
10 szt
mak
20 dkg
cukier
1 szkl
mąka
1,5 szkl
proszek do pieczenia
2 lyzeczki
masło
1 szt
cukier
0,75 szkl
alkohol
wafel
4 szt
marmolada
masa
4 szt
jajko
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto piegusek

jajka utrzec z cukrem na puch i delikatnie wymieszac z maka i makiem oraz proszkiem, pieczemy dwa biszkopty . Mase robimy cale jajka ucieramy z cukrem na puch studzimy w tym czasie ucieramy maslo i gdy jajka wystygna dodajemy do masla robimy mase oraz troszke alkoholu. Przelozenie: wafel smarujemy masa na to jeden biszkopt smarujemy dzemem i znow biszkopt na masa i wafel

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2013 20:10
smaczne
Justyna37 05.04.2012 17:05
pycha
eli82 19.03.2012 17:44
mniam
[email protected] 18.03.2012 17:18
smacznne
anja3107 26.01.2012 12:28
ale smacznie wygl?da
Miki 17.01.2012 16:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak