Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety z wątróbki

5.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
10 dag
jaja
2 sztuki
mąka
3 dag
natka pietruszki
2 gramy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
bulion drobiowy
0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z wątróbki

Wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, mąkę, bułkę tartą, przyprawy, zieloną pietruszkę i dokładnie wymieszać. Robić małe pulpeciki i gotować na bulionie. Podawać do kapuśniaku, bigosu, rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak