Pulpety z wątróbki

Pulpety z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    15 dkg
  • tarta bułka

    10 dkg
  • jaja

    2
  • mąka

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajo, masło, bułkę tartą, przyprawy, zieloną pietruszkę i dokładnie wymieszać.. Robić małe pulpeciki i gotować na bulionie. Podawać do kapuśniaku, bigosu, rosołu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat