Roladki wołowe

Roladki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    2 plastry
  • boczek wędzony

    5 dkg
  • musztarda

    1 łyżka
  • cebula

    mała
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Obraną cebulkę i boczek pokroić w małą kostkę. Każde mięso posmarować musztardą i posypać pokrojoną cebulką i boczkiem. Mięso dokładnie zwijać w roladki i obwiązać nitką. Masło i oliwę rozgrzać w rondelku, dać przygotowane roladki i obsmażyć z wszystkich stron. Jak będą podpieczone dodać szklankę wody, przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać jeszcze trochę wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

15.12.2013 20:13
to bedzie pyszny obiadek

Grazyna0211

26.07.2013 09:52
pyszne danie

Katarzyna59

09.07.2013 07:23
smaczniutkie roladki

Anna138

08.04.2013 23:00
Bardzo smaczne

babi17

07.02.2013 09:30
mniam mniam

RenataZ-et

18.11.2012 09:48
moje ulubione

mirosława4

18.02.2012 11:40
pyszne

jasiek

23.01.2012 15:58
apetyczne

Wafelek2601

19.01.2012 13:36
uwielbiam takie właśnie roladki

foczka-ks

17.01.2012 00:00
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat