Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zrazy schabowe w sosie korniszonowym

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
6 plastrów
musztarda
5 łyżeczek
Sklep Prymat
korniszony
0,5 słoiczka
cebula
2 sztuki
boczek
6 plasterków
śmietana
200 ml
bulion wołowy
2-3 szklanki
mąka
2 łużki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 sztuki
Sklep Prymat
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
woda
50 ml
chleb
2 ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy schabowe w sosie korniszonowym

2 ogórki kroimy w słupki, resztę w kostkę, cebulę kroimy w piórka, od chleba odkrawamy skórki,
schab rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką, z jednej strony każdy plaster smarujemy musztardą, układamy na nim cieniutki plasterek boczku, po jednym słupku ogórka, po kawałku skórki z chleba i trochę cebuli, zwijamy i spinamy wykałaczką.
obsmażamy na oleju,
przekładamy do rondla, zalewamy bulionem,, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki, resztę cebuli, resztę chleba, liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczkę musztardy i gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie
wtedy wyjmujemy mięso, wyrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, a sos miksujemy blenderem do gładkości.
dodajemy zahartowaną śmietanę, z wody i mąki robimy zawiesinę, dodajemy ją do sosu i mieszamy, żeby nie porobiły się gródki.
następnie wkładamy mięso, i podgrzewamy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak