Galaretki kawowe

Galaretki kawowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mocna kawa

    200 ml
  • likier kawowy

    200 ml
  • kremówka

    100 ml
  • brązowy cukier

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • żelatyna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować 6 szklaneczek o objętości 100 ml. Zaparzyć mocną kawę, w 100 ml gorącej rozpuścić łyżeczkę żelatyny, dodać łyżeczkę cukru, wymieszać z likierem kawowym. Przelać do szklaneczek, ostudzić i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Zaparzyć ponownie kawę i do 100 ml dodać łyżeczkę cukru i 1/2 łyżeczki żelatyny. Ostudzić, przelać na warstwę z likierem. Ponownie wstawić do lodówki. Kremówkę podgrzać, wymieszać z cukrem pudrem i resztą żelatyny. Przestudzić, wylać na warstwę kawy, wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała. Przed podaniem udekorować ziarenkiem kawy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat