Schab na zimno

Schab na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • goździki

    3 sztuki
  • suszone zioła

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    3 gałązki
  • pieprz ziarnisty

    10 ziaren
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć, cebule obrać. W garnku zagotować 1, 5 litra wody wraz z ziołami i przyprawami oraz cebulą. Mięso obsmażyć na oleju, wrzucić do wrzątku z przyprawami, gotować przez godzinę na małym ogniu. Mięso wyjąć z wywaru, osuszyć i ponownie zrumienić na oleju. Ostudzić, podawać w plastrach z dowolnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

23.02.2014 06:46
pyszniutki.

IKrakowianka

07.04.2013 20:27
bardzo lubię takie dania

BozenA

26.08.2011 09:11
super

pioge7

29.03.2011 18:36
ekstra, muszę wypróbować

ewelina/bunia

21.03.2011 12:59
super

Emilia22

29.09.2010 14:54
fajny przepis

Iwusia

05.07.2010 11:47
Super przepis :)

Ewa111

04.07.2010 14:26
bardzo dobry schabik

amorzenek

03.07.2010 16:03
dobre

iwa643

03.07.2010 16:00
oj ale smaka dostałam do ulubuionych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat