Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pestki słonecznika 5 dag
ser brie 25 dag
śmietana 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
brandy 12 łyżek
sos worcester
granat 2 owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brie

Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni, grubo posiekać. Dodać pokrojony ser bez skórki, śmietanę, pieprz, brandy, sos worcester i dokładnie zmiksować. Odciąć górną część owocu, wyjąć pestki i usunąć pozostałe białe błonki, wydrążając owoc. Do tak uzyskanych miseczek przełożyć krem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypać pestkami granatu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak