Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj po parysku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja
60 dag
boczek
15 dag
cytryna
natka pietruszki
marynata
olej
5 łyżek
sok z cytryny
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
pieczarki
25 dag
tymianek
1/2 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po parysku

Starannie połączyć wszystkie składniki marynaty. Umyte i osuszone filety pokroić w grubą kostkę, ułożyć w salaterce, zalać marynatą, delikatnie wymieszać, przykryć, zostawić na noc w lodówce. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na szpadki nadziewać boczek, pieczarki, rybę. Piec na grillu, w piecyku lub na patelni, skrapiając marynatą. Udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak